Nato-seminaari Haminassa

Artikkelit
Jarmo Sinkkonen

Suomen jäsenyys ja tuleva alkutaival Natossa Washingtonin huippukokouksen päätösten jälkeen kansantajuistettiin avoimessa ja hyvähenkisessä paneelikeskustelussa Haminassa RUK:n Maneesissa perjantaina 2. elokuuta. Nato-seminaari oli osa kaakkoisen rajakaupungin Tattoo-ohjelmaa.

Kiintoisan seminaarin pohjusti esitelmällään Suomen Nato-suurlähettiläänä vuosina 2019 -2023 työskennellyt Klaus Korhonen. Diplomaattina Korhonen oli Brysselin polttopisteessä kun Suomi oli hakeutumassa Naton jäseneksi.

Seminaaria ohjasi moderaattorina turvallisuuspolitiikan tutkija, prikaatikenraali evp Juha Pyykönen. Paneelikeskusteluun osallistuvat eversti Markku Viitasaari puolustusministeriöstä, vanhempi tutkija Iro Särkkä Ulkopoliittisesta instituutista ja strategiapäällikkö, kenraalimajuri Sami Nurmi Puolustusvoimista.

Seminaarin isoja teemoja olivat muun muassa Naton Washingtonin huippukokouksen tulokset, pohjoisen Atlantin ja arktisen tilanne sekä tietenkin kaikessa keskustelussa pohjana Suomi Natossa ja Nato Suomessa.

Parituntinen seminaari on nähtävillä tallenteena netissä, linkki löytyy Wanhan Veteraanin sivustolta 

Hamina Tattoo 2.8.2024, NATO-seminaari (youtube.com)