Puolustusvoimille Sako TRG M10 -tarkkuuskiväärijärjestelmiä

Artikkelit
Suomen Sotilas

Puolustusministeriö ilmoitti 20.2.2023 Puolustusvoimien hankkivan Maavoimille TRG M10 -tarkkuuskiväärijärjestelmiä, niiden varaosia ja tarkka-ampujan varusteita Sako Oy:ltä.

TRG M10 on pulttilukkoinen ja lipassyöttöinen tarkkuuskivääri, joka on varustettu suurentavalla optisella tähtäimellä. Yhdessä suorituskykyisen 8,6×70 mm tarkkuuspatruunan kanssa se mahdollistaa tarkka-ampujille erilaisiin kohteisiin vaikuttamisen yli 1 400 metrin etäisyydelle. Kiväärijärjestelmiin kuuluu myös vaihtokaliiperisarja, joka mahdollistaa ampumaharjoittelun samoilla patruunoilla kuin M23-kiväärijärjestelmällä, jota on kehitetty yhdessä Sakon kanssa.

TRG M10 -tarkkuuskiväärijärjestelmä ja sen mukana hankittavat tarkka-ampujan varusteet (tähystyskaukoputket, laseretäisyysmittarit ja ampumatuet) lisäävät huomattavasti tarkka-ampujien käyttömahdollisuuksia ja parantavat tulen tarkkuutta ja ulottuvuutta. Uusilla tarkkuuskivääreillä rakennetaan useille joukoille soveltuvaa tarkka-ampujasuorituskykyä.

Sako TRG M10.

Hankinnan arvonlisäverollinen hinta on n. 11 miljoonaa euroa.

Suomen Sotilas koeampui Sako TRG:n numerossa 6/2020. Vanhat Suomen Sotilaan numerot voi hankkia Lehtiluukusta: https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/suomen_sotilas