Muutoksia kenraalikunnassa

Artikkelit
Pekka Virkki

Tasavallan presidentti tehnyt muutoksia kenraalikunnassa.


Eilen, torstaina 16.2.2023 Sauli Niinistö päätti valtioneuvoston esityksestä määrätä prikaatinkenraali Manu Tuomisen siirtymään Pääesikunnan koulutuspäälliköksi ja aiemmin sektorijohtajana toimineen eversti Ari Laaksonen Kainuun prikaatin komentajaksi tämän vuoden heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.


Samassa yhteydessä presidentti nimitti jälkimmäisen kenraalin virkaan ajaksi 1.7.2023-30.6.2028.


Laaksonen on palvellut urallaan myös Panssarikoulun johtajana sekä kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa.


Kenraalin virkaan nimitettiin myös Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä, Pääesikunnan komentopäällikkönä ja Maavoimien operaatiopäällikkönä aiemmin palvellut kenraalimajuri Rami Saari. Hänen virkakautensa alkaa niin ikään heinäkuussa ja päättyy 31.5.2028.