Panssariseminaari 2023

Artikkelit
Suomen Sotilas


Panssarimuseo järjestää yhteistoiminnassa Panssarikilta r.y:n ja Panssariprikaatin kanssa panssari- ja panssarintorjunta-alaa käsittelevän seminaaritilaisuuden lauantaina 4.2.2023 Parolannummella. Tilaisuus pidetään Parolannummen vanhan sotilaskodin Vaakunasalissa klo 10.00 – 17.00. Ovet avautuvat ilmoittautumista ja tulokahveja varten klo 9.15.


Tilaisuuden luennoitsijoiksi on lupautunut joukko alansa parhaita asiantuntijoita. Ohjelmassa olevien viiden luennon aiheet ovat seuraavat:

”75 K/40:n ampumatarvikkeet Suomessa vuosina 1943-1944”

HuK Kari Kuusela

”5 sodan vuotta – Uno Rurik Wahlsteinin sotapolku panssarijoukoissa”

TM Jan Wahlstein

”Panssarijoukkojemme käyttö kesän 1944 taisteluissa”

VTT, ev evp Pekka Visuri

”BMP-1-koulutusta ja hankintoja Neuvostoliitosta ja Saksasta – kaksi kertomusta”

Kapt evp Rainer Syrjälä & dipl.ins. Esa Muikku

”Panssariaseen nykytila ja kehitysnäkymät Euroopassa”Maj Mika Mäenpää


Kunkin luennon jälkeen on varattu aikaa lyhyitä kysymyksiä varten ja tilaisuuden lopuksi on vuorossa loppukeskustelu päivän kaikista aiheista ja mahdollisuus lisäkysymyksille. Lounastauon yhteydessä on tutustumistilaisuus luentojen aiheisiin liittyvään kalustoon.


Ennakkoilmoittautumiset: Tilaisuus on avoin Panssarikillan jäsenille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Kulujen peittämiseksi peritään etukäteen osallistumismaksu, joka on samalla sitova ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen ja siihen kuuluvaan ruokailuun sekä kahteen kahvitukseen. Tilaisuuteen on esitystilan rajallisuuden vuoksi mahdollista ottaa vain 120 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kuuntelijaa. Tämän vuoksi tilaisuuteen tulevien on tehtävä ennakkoilmoittautuminen kaksivaiheisesti:


1.   ottamalla ensin yhteys Panssarimuseon toimistoon, puh 040 5681186 tai [email protected], jossa otetaan ylös yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero) ja annetaan viitenumero osallistumismaksun maksamista varten niin kauan, kuin paikkoja on vapaana ja

2.   maksamalla osallistumismaksu viitenumeroa käyttämällä viimeistään keskiviikkoon 25.1.2023 mennessä.

Paikkoja on siis rajallisesti, joten tee ennakkoilmoittautumisesi ajoissa!


Ennakkoilmoittautuminen on vahvistettava viimeistään keskiviikkoon 25.1.2023 mennessä maksamalla osallistumismaksu 43,00 euroa (Panssarikillan jäseniltä 40,00 euroa) Panssarimuseon tilille FI58 4260 1320 0758 51 Lammin Säästöpankkiin ja kirjoittamalla viitenumero sille tarkoitettuun kenttään.


Seminaaripaikalle saavuttuaan vieraita pyydetään ilmoittautumaan vastaanottopisteessä, jossa läsnäolo rekisteröidään ja annetaan tarkempia ohjeita tilaisuuden järjestelyistä. Lisätietoja tilaisuudesta ja tarkempi aikataulu julkaistaan Panssarimuseon internet-sivuilla www.panssarimuseo.fi ja Panssarimuseon facebook-ryhmässä sekä Panssarikillan internet-sivuilla www.panssarikilta.fi.