Saksalle Lockheed Martineja

Artikkelit
Pekka Virkki

Saksa hankkii 35 kappaletta viidennen sukupolven Lockheed Martin F-35 Lightning II -hävittäjiä.


Asiasta kertoi maan puolustusministeriö eilen keskiviikkona.


Saksan tekemä sopimus sisältää myös moottoreita, tehtäväkohtaisia järjestelmiä, varaosia, teknistä ja logistista tukea, koulutusta sekä aseistusta.


Erityisesti kaupan katsotaan parantavan Saksan yhteistoimintakykyä liittolaisten kanssa.


”F-35 on edistyksellisin, luotettavin ja kustannustehokkain hävittäjä, joka tarjoaa lentäjälle ratkaisevan edun mitä tahansa vihollista vastaan ja jolla lentäjä voi suorittaa tehtävänsä ja palata turvallisesti kotiin”, sanoo Lockheed Martinin F-35-ohjelman johtaja Bridget Lauderdale.


”On kunnia toivottaa Saksa virallisesti tervetulleeksi F-35 Lightning II -ohjelmaan.”


Tällä hetkellä F-35-hävittäjät operoivat 26 tukikohdasta käsin eri puolilla maailmaa. Yhdeksän valtiota käyttää F-35:tä omalla maaperällään. Kaikkiaan näiden lähes yhdeksänsadan hävittäjän käyttöä ja ylläpitoa varten on koulutettu yli 1 845 lentäjää ja 13 350 mekaanikkoa.