Lisää panssarihaupitseja Suomelle!

Artikkelit
Pekka Virkki

Maavoimat vahvistaa iskukykyään ottamalla täysimääräisesti käyttöön Etelä-Korean KOTRA:n kanssa sovitun osto-option.


Käytännössä tämä tarkoittaa kolmenkymmenenkahdeksan K9 -panssarihaupitsin hankintaa.


Puolustusministeri Antti Kaikkonen hyväksyi puolustusvoimien asiaa koskevan esityksen aiemmin tällä viikolla.


”Olen tyytyväinen, että hankintasopimuksessa sovittu mahdollisuus näiden panssarihaupitsien ostamiseksi tulee nyt lunastetuksi kokonaisuudessaan. Tällä hankinnalla vahvistamme maavoimiemme iskukykyä merkittävästi”, Kaikkonen kommentoi päätöstään.


Vuonna 2017 tehtyyn neljänkymmenenkahdeksan panssarihaupitsin kauppaan sisältyneestä samansuuruista lisäoptiota on hyödynnetty jo aiemmin kymmenen kappaleen verran.


”K9-panssarihaupitsit parantavat merkittävästi Maavoimien tulivoimaa. Järjestelmän keskeinen etu on liikkuvuuden, suojan ja tulivoiman yhdistyminen. Panssarihaupitsit ovat osoittautuneet Suomessa toimintavarmoiksi ja niistä on saatu erinomaiset kokemukset niin asevelvollisten koulutuksessa kuin ammunnoissakin”, puolustusministeriön tiedotteessa kuvataan hankinnan hyötyjä.