Suomen Sotilas testaa uuden kotimaisen KAR-21-kiväärin

Artikkelit
Suomen Sotilas

Suomen aseteollisuudessa eletään uutta nousun aikakautta, ensin tulee tietoa uudesta Sakon DMR- ja AR-kiväärin projektista. Tämän lisäksi toinen suomalainen asevalmistaja, Ensio FireArms Oy esitteli puolustusvoimain lippujuhlanpäivänä 4.6 uuden ennennäkemättömän, täysin suomalaisen aseen. Ensio FireArms Oy:n KAR-21-automaattikiväärin
.


Käräjämies Automatic Rifle 21 on Toni Käräjämiehen suunnittelema uusi modulaarinen vaihtokaliiperiase, jonka kaliiperin vaihto .223 Rem -patruunaa ampuvasta aseesta .308 WIN -patruunaa ampuvaksi aseeksi saadaan vaihtamalla neljä osaa. Ase on tehty helpoksi huoltopurkaa sekä toimintavarmaksi.


Toimintaperiaate tässä uutukaisessa on lyhytiskuinen kaasumäntä pyörähtävällä lukolla. Ase on saatu alumiinisista ylä- ja alarungosta huolimatta painamaan vain 3,7 kg. Laukaisukoneisto on Ensio FireArms Oy:n omaa tuotantoa ja näin ollen ei ole yhteensopiva AR15-konstruktion kanssa

Aseesta löytyy yksityiskohtaisempia tietoja valmistajan omilta aseelle tehdyiltä internet-sivuilta.

Aseesta tulee siviilimarkkinoille puoliautomaattinen versio ja virkavallalle suunnattu täysautomaattinen versio.

Jälleenmyyjänä aseelle toimii Viranomainen.fi ja aseen suositushinta on 3 799 euroa (kaliiperinvaihtosarjalle 1 599 euroa).


Suomen Sotilas pääsi ensimmäisten joukossa tutustumaan uuteen suomalaisaseeseen. Tilaa Suomen Sotilas ja lue tulevista numeroistamme laaja testijuttu, jossa koeammumme aseen ja perehdymme sen rakenteeseen, hallittavuuteen sekä vaihtokaliiperisarjaan ja koko asejärjestelmään.