Kenttälääkinnän oppeja Ukrainan sodasta

Artikkelit
Jarmo Sinkkonen

Mielenkiintoista ja tarpeellista asiaa jokaiselle reserviläiselle ja maanpuolustajalle. Puolustusvoimien Logistiikkalaitos teki tiedotteessaan mielenkiintoisen noston Maanpuolustuskorkeakoulun julkisusta Sodan usvaa III. Suomen Sotilas jakaa tiedotteen tässä, jotta tärkeä artikkeli ei jää huomaamatta lukijoiltamme.

Mitä tekee taistelupelastaja? Mitkä ovat Ukrainan sodan opit kenttälääkinnälle? Miten kenttälääkintä toteutuu Suomessa? Mitkä ovat tärkeimmät toimenpiteet, jotka sotilaan tulisi hallita?

Näihin ja moneen muuhun sotilaslääketiedettä koskeviin kysymyksiin vastaa Sotilaslääketieteen keskuksen hallintoylilääkäri lääkintäkapteeniluutnantti Richard Lundellin SOTILASLÄÄKETIEDE – MITÄ JOKAISEN SOTILAAN TULISI TIETÄÄ SOTAVAMMOISTA JA NIIDEN HOIDOSTA? -artikkeli. Artikkeli on osa Sodan usvaa III: varautuminen, valmius ja nykyaikainen sodankäynti  -teosta, jonka Maanpuolustuskorkeakoulu julkaisi kesäkuussa.

 

Kuva Wikipedia Commons, Dmitrij Muravskij