Nato-seminaari osana Hamina Tattoota

Artikkelit
Jarmo Sinkkonen

Perinnekeskus Wanha Veteraani järjestää yhdessä Hamina Tattoon kanssa ensi kesän Tattoon korkeatasoisen turvallisuuspoliittisen seminaarin. RUK:n Maneesissa tarkastellaan perjantaina 2.8.2024 Suomen Nato-jäsenyyttä tulevaisuuden näkökulmasta. Loppukesästä lienee jo julkisanottavia suuntaviivoja siitä, mitä puolustusliiton jäsenyys Suomelle käytännössä tarkoittaa.

Suomen Suomen Nato-suurlähettiläänä 2019 -2023 työskennellyt Klaus Korhonen avaa Hamina Tattoon seminaarin keynote-puheenvuorolla. Siinä hän kuvaa tulevalle paneelikeskustelulle sen hetkisen Nato-Suomen tilanteen.

Seminaarin juontaa prikaatikenraali evp Juha Pyykönen. Hän ohjaa moderaattorina keskustelua suuntaan, jolla pyritään avaamaan maamme tulevaisuutta Natossa. Paneelikeskustelijoiksi ovat lupautuneet puolustusministerin sotilasneuvonantaja, eversti Markku Viitasaari puolustusministeriöstä, vanhempi tutkija Iro Särkkä Ulkopoliittisesta instituutista ja puolustusvoimien uusi strategiapäällikkö, prikaatikenraali Sami Nurmi.

Haminan Nato-seminaariin on tattooyleisöllä vapaa pääsy. Kuulijoita kiinnostaa Wanhan Veteraanin näyttelyteemaan liittyen tietysti myös, miten Nato-Suomi puolustaa rannikkojamme.

Kuvat WikipediaCommons ja Jarmo Sinkkonen