Maavoimat harjoittelee paikallispuolustusta

Artikkelit
Pekka Virkki

Eri puolilla Suomea 24.2.–10.3.2023 järjestettävä paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuus koostuu yhteensä kuudesta harjoituksesta, joiden tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen osaamista sekä viranomaisyhteistyötä.

Puolustusvoimien mukaan harjoittelulla pyritään turvaamaan esimerkiksi liikenneyhteydet, energian saanti ja tietoverkkojen toiminta häiriötilanteissa.

Oulun seudulla, Pirkanmaalla, Lapissa, Satakunnassa, pääkaupunkiseudulla ja Kouvolan ympäristössä pidettävien harjoitusten yhteydessä kertautetaan myös lähes kolmetuhatta reserviläistä.

– Reserviläisten merkitys paikallispuolustukselle on keskeinen. Kevään harjoituksissa he pääsevät harjoittelemaan sodan ajan tehtäviään monipuolisesti ja toimimaan yhdessä alueensa viranomaisten kanssa, prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa toteaa.

Puolustusvoimista harjoituksiin osallistuu puolestaan kuutisentuhatta henkilöä, joista yli kaksituhatta on varusmiehiä ja noin tuhat kuuluu henkilökuntaan.

Niin ikään kaupunkien, poliisin, pelastustoimen, sosiaali- ja terveysalan viranomaisten, yritysten sekä vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijat ovat edustettuina.

Tällä kertaa mukana on myös kansainvälinen elementti, sillä Pohjoisessa yhteistoimintaa suomalaisten kanssa harjoittelevat Yhdysvaltain maavoimien joukot.

Kuva: Puolustusvoimat.