Viestikeskus Lokki

Artikkelit
Suomen Sotilas

Museo-oppaan etusivulle >>
Maakunnan etusivulle >>


Vuorikatu 11
50100 Mikkeli


Museon aukioloajat


Toistaiseksi suljettu! Osa näyttelystä esillä Sodan ja rauhan keskus Muistissa.


Sisäänpääsymaksu


Aikuiset 4 €

Eläkeläiset / opiskelijat / työttömät 3 €

Alle 18v. 0 €.


Museokortilla veloituksetta.


Tällä hetkellä sisäänpääsy Muistiin.


Lyhyt kuvaus museostanne


Mikkelissä sijainneen päämajan viestikeskus toimi Naisvuoreen louhitussa luolassa jatkosodan aikana 1941-1944.


Käykö Teillä museokortti?


Kyllä


Mitä erityistä sotahistoriallista tarjottavaa museossanne on / Miksi pitäisi käydä juuri tässä museossa (esimerkiksi joku ainutlaatuinen museokappale, teema tms.)?


Viestikeskus Lokki on mielenkiintoinen kokemus kaikille sodanajan viesti- ja tiedustelutoiminnasta kiinnostuneille. Sen ainutlaatuinen ja täysin autenttinen miljöö sekä monipuolinen näyttelyesineistö viimeistelee informatiivisen ja inspiroivan vierailun.


Onko läheisyydessä muuta mitä pitäisi käydä katsomassa?


Suosittelemme tutustumaan vanhalla kasarmilla sijaitsevaan Jalkaväkimuseoon sekä Mikkelin alueen useisiin historiallisiin kartanoihin, kuten Kenkäveroon ja Tertin kartanoon.


Mikkelissä sijainneen Suomen armeijan Päämajan viestikeskus, peitenimeltään Lokki, toimi Naisvuoreen louhitussa luolassa jatkosodan aikana 1941-1944. Se välitti päämajan puhelin- ja kaukokirjoitinliikenteen. Viereisessä luolassa toimi ilmavalvonta-aluekeskus, saksalaisten yhteysesikunta Nordin viestiasema sekä viestikeskuksen henkilökunnan lepotiloja. Lisäksi luolassa sijaitsi työtilat ylipäällikkö Mannerheimille sekä hänen lähimmille alaisilleen.


Viestikeskus Lokin tilat on ennallistettu jatkosodan aikaiseen ulkoasuun 1990-luvun alussa, ja se avattiin yleisölle joulukuussa 1995.