Saab toimittaa kotimaalleen

Artikkelit
Suomen Sotilas

Saab sai Ruotsin valtiolta tilauksen kahdesta GlobalEye-johto- ja valvontalentokoneesta.


Yritys allekirjoitti eilen sopimuksen Ruotsin puolustusmateriaalihallinnon (FMV) kanssa GlobalEye-johto- ja valvontalentokoneiden (AEW&C) toimittamisesta.


Lentokoneiden toimitukset on määrä suorittaa vuonna 2027.


Sopimus sisältää myös optioita, jotka mahdollistavat FMV:lle yhden tai kahden GlobalEye-lentokoneen lisätilauksen suorittamisen.

Saabin GlobalEye on varustettu yli 550 kilometrin toimintasäteen omaavalla Erieye Extended Range -tutkalla, edistyksellisellä sensorivarustuksella ja taistelunjohtojärjestelmällä, jotka on integroitu Global 6000 -lentokoneeseen.

“GlobalEye tarjoaa Ruotsille maailmanluokan ennakkovaroitus- ja taistelunjohtosuorituskykyä. Saabin tärkein missio on pitää ihmiset ja yhteiskunnat turvassa. Olen ylpeä, että GlobalEye vahvistaa entisestään Ruotsin puolustusvoimien suorituskykyä”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.


GlobalEye tarjoaa vahvaa ennakkovaroitus- ja taistelunjohtosuorituskykyä sekä ilmaan, merelle että maahan, mikä mahdollistaa uhkien varhaisen havaitsemisen.

Sotilaallisen suorituskyvyn lisäksi GlobalEyeta voidaan hyödyntää myös esimerkiksi pelastusoperaatioiden koordinoinnissa.

Tilaukseen liittyvät työt suoritetaan Göteborgin, Linköpingin, Järfellan, Arbogan ja Luulajan toimipisteillä Ruotsissa, Tampereella Suomessa sekä Etelä-Afrikan Centurionissa.


Kuva: Saab.