Kissoja, lennokkeja ja myöhännäisheräämisiä

Kolumnit
Tom Lindblom

Lehtitietojen mukaan Maavoimat joutuu lähiviikkoina pohtimaan israelilaisyhtiön kanssa tehdyn lennokkikaupan jatkoa.

Aeronautics-yhtiöltä tilattujen minilennokkien toimitus on viivästynyt tuotanto-ongelmien vuoksi kuukausikaupalla. Puolustusministeri Carl Haglundin (sfp) mukaan kaupan purkaminen on varteenotettava vaihtoehto.

Muistelen, että lennokkikauppaa perusteltiin aikanaan, että sillä tukitaan jalkaväkimiinoista luopumisesta syntyvä maahantunkeutujan mentävä aukko. Itse ihmettelen, että miten muka? Mutta siitä nyt viis. Mutta olisiko nyt oikea hetki perua typeryydessään vertaansa hakeva päätös tuhota meiltä köyhän miehen paras ja halvin puolustus – jv-miina?

PS. Leopard-kauppa lämmittää kuitenkin tällaisen kissaihmisen mieltä, näin talvenkin keskellä. Raudassa on (vero)raha turvassa.