Suomen legioona

Kolumnit
Tom Lindblom

Väitetään, että työelämän muutos vie perinteisiä miesten työpaikkoja. Väitetään myös, että suomalaiset ovat maanpuolustustahtoista kansaa. Oma havaintoni on, että miehet eivät voi hyvin naisten töissä. On myös niin, että EU:lla ei ole omaa puolustusta, ei ainakaan uskottavaa aseellista sellaista. Poliisivoimia ja ruuanjako-organisaatioita kyllä. Mutta uskottavaa, sotimiseen kykenevää väkivaltakoneistoa ei EU:lla ole.

Todennäköisesti tämä on hyvä asia. Muuten voisi olla niin, että esimerkiksi Olli Rehnin puheet pitäisi ottaa tosissaan tai ainakin noudattaa hänen käskyjään, siis muuallakin kuin Suomessa. Samaan aikaan Suomen(kin) vientiteollisuus kutistuu. Mitäs jos lyötäisiin monta kärpästä yhdellä iskulla? Mitä jos maanpuolustuksesta, oman ja toisen maan, tehtäisiin uusi vientituote? Löytyisi nuorille miehille mielekästä ja miehekästä työtä – jolla tarkoitus. Hakkapeliittojen hengessä siis.

Oma ratkaisuni olisi perustaa suomalainen legioona. Tähän legioonaan värvätään suomalaisia nuorukaisia. Palkka ja muut edut pidetään kilpailukykyisinä. Palvelu myydään hyvään hintaan EU:lle. Jatkossa voidaan myös värvätä muiden maiden kansalaisia. Komentokielenä finglish ja/tai bad-english. Homma voidaan aloittaa 10-tuhannella miehellä – tavoitteen ollessa 100-tuhatta miestä muutamassa vuodessa.

Yllä oleva kirjoitettu huumorimielessä, tai niin ainakin väitän, mutta jos joku poliitikko tätä lähtee ehdottamaan, niin kyllä ääneni saa, kuin myös työhakemukseni.

PS.

Edellisessä lehdessä lehtemme PV (ei siis Puolustusvoimat) ihmetteli Dragsvikin ei-siirtämistä Upinniemeen. Lehteemme sipoolaisvahvistus (TL) ei taas voinut olla ihmettelemättä PV:n ihmettelyä. Olisihan outoa jos Dragsvikiä käymätön suomenruotsalainen lopettaisi suomenruotsalaisen instituution numero yksi. Sellaista ei vaan tapahdu. Ei ainakaan jos ao. ministeri on aikeissa tulla valituksi myös seuraavissa vaaleissa. Meilläkin on tarkoitus palvella Dragsvikin 1JK (KJK):ssa jo kolmannessa sukupolvessa. Toivottavasti myös samassa tuvassa.

Maanpuolustus on muutakin kuin euroja. Se on myös tunnetta, perinteitä ja niiden myötä syntyvää motivaatiota ja tahtoa. Joskus tuntuu, että meillä tämä unohdetaan kovin helposti. Jos tämä tunne katoaa, ei mikään euromäärä riitä korvaamaan sitä aukkoa.